check-mark-button  Jeg sælger kvalitetsfoder til din hund, kat og hest​​

check-mark-button  Jeg sælger plejeprodukter til din hund, kat og hest

Sterilisation af kat

Hvad er fordelene ved neutralisering af katte?​

Da jeg er engageret i arbejdet for nedbringelse af antallet af uønskede vildkatte i området, har jeg valgt at tilbyde neutralisering af katte til en favorabel pris.

Jeg anbefaler sterilisation af kat når den er 6–8 måneder gammel for at sikre, at der ikke kommer uønskede killinger. Mange oplever det som en bonuseffekt, at de efter neutraliseringen får et roligere dyr. Hvis katten ikke er vaccineret og microchippet og/eller øretatoveret, kan det med fordel gøres ved samme lejlighed.

Hvad koster sterilisation af kat?

Ligesom ovenstående vil prisen også her være afhængig af flere faktorer. For de fleste vil en sterilisering allerede finde sted, når katten er mellem syv til otte måneder og kan evt. kombineres med vaccination.

Hjælp til at træffe det rigtige valg for dit kæledyr

Under fællesbetegnelsen neutralisering foretager jeg på Lejre Dyreklinik sterilisation og kastration af kønsmodne katte.

Man kan sagtens neutralisere ældre dyr og opnå samme fordele som ved tidlig neutralisation, men for at undgå uønskede killinger anbefaler jeg, at indgrebet foretages, når katten bliver kønsmoden ved 6-måneders-alderen.

En hunkat kan føde op til 3-4 kuld om året. Det er rigtig mange killinger, og oftest er de ikke ønsket af ejerne. Sterilisation af din kat er det bedste valg, hvis du vil undgå uønskede killinger flere gange årligt.

Hvornår er min kat kønsmoden?

For begge køn gælder, at kønsmodenheden indtræffer når katten er mellem 6 og 8 måneder gammel. Man kan som en rettesnor gå ud fra, at katten er kønsmoden, når den har opnået ca. 80 % af sin voksenvægt og alle mælketænder er skiftet. Der kan dog være individuelle forskelle, kattens race og leveforhold der spiller også ind.

Tegn på kønsmodenhed hos hunkatte

De unge hunkatte begynder ofte deres cyklus, når lyset i det tidlige forår tiltager. Brunsten viser sig ved, at hunkatten ændrer miavelyd, fordi hun kalder på hankattene. Hun begynder at rulle sig rundt på gulvet med rumpen i vejret og bliver måske urenlig indendørs. I forbindelse med brunsten begynder katten ofte at strejfe og lede efter en partner.

Sådan foregår sterilisation af kat

Hos Lejre Dyreklinik foretager jeg fuld overiohysterektomi. Det betyder, at jeg både fjerner begge æggestokke og livmoderen. Indgrebet følges op med smertestillende behandling og forebyggende antibiose. Der er meget sjældent behov for efterbehandling. Såret fra sterilisationen er meget lille – et til to sting. Sterilisation af kat foretages ofte, når dyret er ca. 6 måneder gammelt.

Bivirkninger og fordele ved sterilisation af kat

Der er kun få bivirkninger ved denne type indgreb. Vægtøgning er den hyppigste og kan forebygges med det rette foder.

Til gengæld er der mange fordele ved sterilisation af katten – udover at man undgår uønskede killinger. Efter indgrebet vil katten hverken kunne få underlivsbetændelse eller kræft i livmoderen/æggestokkene. Hvis hun steriliseres på det rette tidspunkt, vil hunkatten desuden være i meget nedsat risiko for udvikling af brystkræft.

En anden typisk fordel er, at hun bliver mere ”hjemmegående”, og ofte vil hun bevare sin killingelegesyge og kælenhed.

Kastration af hankat

Tegn på kønsmodenhed hos hankatte

Når den unge hankat bliver kønsmoden, vil man ofte bemærke, at hans urin ændrer lugt, og at han begynder at markere sig (strinte urin) udendørs – men også indendørs. Han kan også vise urenlighed med sin afføring.

Han kan begynde at strejfe for at lede efter hunkatte i brunst. Han vil opsøge andre kønsaktive hankatte og slås med dem om hunkattenes gunst. Dermed risikerer han bidsår og bylder og udsætter sig også for unødig fare i trafikken og sure hunkatteejeres vrede!

Den bedste løsning for din hankat er kastration. Det er et meget minimalt indgreb i fuld narkose, som sagtens kan kombineres med vaccination, mærkning med mikrochip og/eller øretatovering. Efter kastrationen bliver katten behandlet med smertestillende og antibiotika. Der er ingen efterbehandling.

Bivirkninger og fordele ved kastration

Der er derimod kun meget få bivirkninger ved kastration af din kat, bl.a. vægtøgning og højere forekomst af urinsten. Begge bivirkninger kan forebygges og behandles med foderændring.

Kontakt dyrlægen

Lejre Dy​reklinik er beliggende i Lejre på Midtsjælland, nær Hvalsø og Roskilde. Jeg behandler hunde, katte, heste og mindre kæledyr. Vi kan også hjælpe med vaccination af hund og kat.

Hvis du har spørgsmål til sterilisation/kastration, priser på mine behandlinger eller ønsker at bestille tid til konsultation eller sundhedstjek, så kontakt mig på telefon 40 26 53 73 eller skriv til min e-mail lejredyreklinik@mail.dk.​

​Har du spørgsmål?

Kontakt mig i dag

Udfyld min kontaktformular og jeg vender tilbage inden for 24 timer.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kundeudtalelser

​Det siger vores kunder

"Super sød og forstående da vi desværre skulle sige farvel til vores gamle kat. Både vi og katten blev der taget sig godt af."​

Tatjana Frimurer

"Vi fik så god betjening, meget dygtig og professionel. Vi følte vi blev godt vejledt og kommer
​helt sikkert igen."​

Tina Korsled

"Professionel, medfølende og dygtig. Både vores hund og os føler os godt taget imod og i trygge hænder. Kan varmt anbefales."​

Helle Korsled

Kundeudtalelser

Se flere anmeldelser på Hentpriser.dk

Billeder fra dagligdagen

Du kan her se forskellige billeder fra min hverdag.

Følg mig på Facebook

Har du lyst til at se mere af mit arbejde? Så følg med på Facebook.

Om klinikken

Lejre Dyreklinik tilbyder en kærlig og kompetent behandling af blandt andet hunde, katte og heste, og jeg vil med glæde hjælpe, så din bedste ven bliver rask igen hurtigst muligt.

Jeg sørger for, at dit kæledyr får den bedste komfort og sikkerhed, når du afleverer det i min varetægt til en behandling eller operation.

Medlem af DDD - din sikkerhed, min styrke (ddd.dk)

stutteri-oren_76​       folkekirkens-noedhjaelp_73

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 16.00

Tirsdag​

08.00 - 16.00

​​​Onsdag​

08.00 - 16.00

Torsdag​

08.00 - 16.00

Fredag​

08.00 - 16.00

Lørdag og søndag​

Lukket​

Telefontid og tidsbestilling bedst
​mellem 8.00 og 9.00

Åbent for vagtbesøg: Ring 46 15 15 25

DYRLÆGE ANNE MARIE VESTRUP​

Bispegårdsvej 10,
​4320 Lejre

- Find vej med Google Maps

CVR: 15012005​

Telefon: 40265373

E-mail: lejredyreklinik@mail.dk